Nyheter v. 41 - 42

Veckorna rusar verkligen förbi snabbare än man tror.

Nu har vi nått slutet på vecka 42 och det är dags för en ny uppdatering av hur arbetet på Golden Lioness Productions går.

1. Manuset har nått sitt sista stadium och är nu definitivt.

Yep. Alla ändringar i det nu kommer att vara mycket små justeringar, eventuellt lägga till en aning mer dialog (monolog?).

2. Storyboard-processen går framåt. Ganska bra framåt åtminstone...

Jag har nu nått fram till Scen 5 av totalt 7, vilket ju låter bra, men de tre sista scenerna är de som kommer att vara mest komplicerade och också tidskrävande... Nu har jag bara 3 veckor på mig att avsluta Storyboard-sessionen innan jag ska börja animera på riktigt och innan jag tar tag i det så måste jag få till en definitiv Character Design samt bakgrundsdesign... Ho, man bara känner stressen komma krypande...

Just nu står dessutom storyboarden stilla, för jag vet inte vad jag ska göra härnäst. Jag vet inte var jag ska placera kameran och då är det väldigt svårt att teckna vidare... Förhoppningsvis så släpper det snart, annars kan det bli problem.

3. Character Design och form.

Ja, som sagt, så måste detta fortfarande tas tag i. Under denna veckan så har jag tittat på lite olika stilar som jag skulle kunna tänka mig att inspireras av... Jag försöker att hålla mig till Disney så lite som möjligt, för att jag vill göra någonting nytt och originellt - absolut inte en Disney-kopia. Den stil jag har studerat mest är Don Bluths - en "konkurrent" till Disney skulle man väl kunna säga - för att hans teckningar tilltalar mig allra mest. Han har så mycket liv i sina karaktärer och de kan överdrivas och vridas och vändas på nästan hur mycket som helst utan att de förlorar sin trovärdighet. Ta Charlie B. Barkin från "All Dogs Go To Heaven" till exempel:

http://balto.rubberslug.com/gallery/img_b.aspx?ImageID=73726&Pass=
http://balto.rubberslug.com/gallery/img_b.aspx?ImageID=73722&Pass=

http://balto.rubberslug.com/gallery/img_b.aspx?ImageID=73724&Pass=

Jag skulle verkligen vilja kunna uppnå något liknande. Alltså att mina figurer kan röra sig i princip hur som helst utan att sluta verka "levande".

Här är ett annat Bluth-exempel:
http://balto.rubberslug.com/gallery/img_b.aspx?ImageID=210822&Pass=
(Mrs. Brisby från "The Secret of N.I.M.H.")

Don Bluths produktioner påminner mycket mer om Disneys tidiga långfilmer (Robin Hood, Djungelboken, Snövit etc.) och jag håller med honom om att Disney har "tappat" något sedan dess. Det är inte det att Disneys figurer och berättelser inte håller, för det vet väl jag om någon att de gör, men när det gäller själva animationen så är det något som inte finns kvar längre...

Ähum, ja, i alla fall... Nog för att jag hemskt gärna skulle vilja göra något i Don Bluths anda så måste man väl tänka realistiskt också. Jag kommer inte att hinna göra något fantastiskt, i och med allt annat skolarbete som ligger parallelt med projektet. Det kommer att bli lite halvhjärtat, för att jag helt enkelt inte kommer att ha tid och ork.

Frustratiooon.

Men vad kan man göra... Vad jag vidare ska fundera på är hur jag vill att färgsättning och stämning ska vara i filmen, allra mest rörande bakgrunder. Hur realistiska ska de vara i jämförelse med min huvudperson, Fox? Hur färgglada? Hur detaljerade? Hur mycket skuggning ska jag ha?
Det är saker som man inte riktigt behöver fundera över när man gör en Live Action film, hehe. Just nu ligger jag rätt bra till i (den nästan obefintliga) tidsplanen, men vi får väl se hur det står till med det efter vecka 44. Förhoppningsvis så fortsätter det att se bra ut.

Ja, jag använder ordet "förhoppningsvis" ofta, jag vet det, men det är svårt att göra en exakt tidsplan när det ligger så mycket annat arbete utanför projektet som också ska ha hög prioritet...

Nej, nu ska jag fortsätta studera min litteratur; "The Art of Storyboard" och "The Art of Animation", båda skrivna av just Don Bluth.

Ingen Concept Art den här veckan, men lite storyboard:

http://i2.photobucket.com/albums/y41/KanuTGL/RoughStoryboard1.jpg
http://i2.photobucket.com/albums/y41/KanuTGL/RoughStoryboard001.jpg
http://i2.photobucket.com/albums/y41/KanuTGL/RoughStoryboard_0002.jpg

Cheerio.

Mina bildexempel kom från "Balto's Animtion Gallery" - http://balto.rubberslug.com/gallery/home.asp

Och vi fortsätter... v. 40 - 41

Logg nummer 2! Något försenad, men det kan inte hjälpas när man samtidigt skulle skriva en viss debattartikel... (Dåligt planerad? Jag? Never!)

I alla fall, den största nyheten är väl onekligen att jag nu befinner mig på en ny blogg. Blogspot beslöt sig för att vara oschysta och inte låta mig komma åt (b)loggboken där så det är väl lika bra att strunta i dem och pröva något annat. Tydligen är det exklusivt för Gmail/Google-folk att använda deras service nuförtiden.

Nåja, det är väl bara att gå vidare.

När det gäller själva Projektarbetet så har väl en del saker hänt sedan sist. Inte fantastiskt mycket, men det är i alla fall igång - manuset är i princip färdigt, jag vet hur jag vill att min huvudkaraktärs definitiva design ska se ut och min storyboard är påbörjad. Jag har också satt en absolut deadline för filmen: till den 28:e mars ska allt vara färdigt för visning. Själva animeringen ska äga rum mellan November - Februari/början av mars och storyboarden ska vara färdig till vecka 45. Ungefär så mycket har jag planerat.

Så fort jag kommer på ett smidigt sätt att göra det på ska jag väl publicera mitt manus också, men tills dess så har jag en bit concept art att skryta med - http://fc36.deviantart.com/fs36/f/2008/277/1/c/Drama_makes_Fox_go___Bla____by_KanuTGL.jpg - det kommer mer, var så säker på det. Och där har vi också Fox, min huvudperson/räv.

Uhm... ja. Mer har jag väl inte riktigt att säga. Nästa inlägg blir till vecka 42 och då ska det väl förhoppningsvis finnas något ordentligt att rapportera.

Här är förresten den gamla bloggen: http://glproductions.blogspot.com/

Aaand back to work.

RSS 2.0