Avslut.

Den är färdig.

Filmen är härmed officiellt KLAR!

Äntligen, efter 9 månaders slit, är 2-minutersfilmen avslutad.

Lösningen blev att sätta ihop hela filmen i Macromedia (Adobe?) Flash och sedan lägga på allt ljud i Cakewalk Music Creator. Jag kom på hur jag kunde importera .swf filer (Flash-filmer) till redan befintliga .fla dokument (Flashs "projektformat") och på det viset så löste sig en mängd olika problem. Då kunde jag exportera hela filmen i sitt slutgiltiga skick direkt från Flash istället för att dra den igenom Windows Movie Maker/något annat enkelt videoprogram och sedan importera den till Cakewalk Music Creator för att lägga på ljudet. Cakewalk är ett av de mest pålitliga program jag har, så när filmen väl befann sig där var jag rätt så övertygad om att allting skulle lösa sig. VIlket det också gjorde!

Här är den: http://www.youtube.com/watch?v=gbEDaO3X38A

Så nu är det färdigt. Det har varit både jätteroligt och jättefrustrerande att arbeta med det här projektet men det har varit väldigt, väldigt lärorikt. Resten av utvärderingen bör finnas i min rapport, så jag tänker nu sätta punkt och avsluta även loggboken.

Tack för den här spännande tiden, men nu är det slut!

Död åt Adobe Premiere!

Snacka om antiklimax.

Hela filmen är färdig och finns där, i perfekt skick, i Adobe Premiere, men jag kan inte exportera den.

Jag försökte i 6 timmar igår - det går inte.

Alltså ser det ut som att det kommer ta ytterligare en vecka att få allting färdigt... Jag har försökt med allt och de enda alternativ som nu återstår är att antingen försöka sätta ihop allting i Flash (vilket kommer ta väldigt, väldigt lång tid) eller på något sätt få med mig alla filer till skolan så att jag kan försöka med den versionen av Premiere istället... och då kommer jag inte ha tid att göra det förrän nästa vecka. Fy *** vad jag är arg och ledsen över det här.

Lösningar finns det säkert, men det känns inte särskilt roligt just nu kan jag säga.

Nyheter v. 20

YES! Yesyesyes! Haha hah! Jag är FÄRDIG med min clean-up! Yaaaay, nuärdetintelångtkvaaar!

De enda sakerna som nu fattas är de sista bakgrunderna och en sista ljudeffekt och nu under v. 21 ska jag baske mig lyckas göra klart det här.

Blir filmen inte färdig till måndag 24 maj ger jag mig själv underkänt; min tidsplanering har verkligen gått rakt åt pipan... (Färdig i mars var det, ja...) MEN nu ser jag så ljuset i tunneln och nu när allt annat i princip är färdigt kan jag under denna efterlängtade vecka koncentrera mig helt och hållet på min film. Härligt!

RSS 2.0